marți, 22 februarie 2011

Cum sa economisesti energie

Iata cateva metode de economisire a energiei:
1. Potriveste termostatul

Potriveste termostatul un pic mai jos pe timpul iernii. De asemenea, pe timpul veri incearca sa lasi aerul conditionat la o temperatura mai ridicata. O sa observi diferentele atunci cand o sa primesti factura.

2. Becuri economice

Chiar daca la inceput par mai scumpe, becurile economice isi vor dovedi eficienta in timp, prin simplul fapt ca reduc consumul de energie.

3. Scoate electronicele din priza
Aparatele electronice care stau in priza consuma energie inutil si  incarca facturile.

4. Usuca hainele pe sarma

Desi pare mai comod sa bagi hainele direct in uscator, aceasta practica este insa si mai costisitoare.

5. Spala hainele in apa rece

Cu cat temperatura de spalare e mai mare cu atat creste costul electricitatii necesare incalzirii acesteia. Atunci cand e posibil, incearca sa speli hainele in apa rece.

6. Dusuri scurte

Stiu ca suna bine un dus lung dupa o zi obositoare de lucru, dar aceast activitate creste si factura la intretinere. Fa dusuri scurte si nu pierde prea mult timp in baie.

7. Plante tolerante la apa

Daca iti place gradinaritul si sa ai multe flori, ideal ar fi sa-ti cumperi plante tolerante la apa care sa nu necesite udat zilnic.

8. Produse la vrac

Atunci cand mergi la cumparaturi, incearca sa iei produse la vrac. Economisesti si bani si nici nu trebuie sa te mai "chinui" ca sa desfaci ambalajul.

9. Recicleaza produsele electronice

Sunt destule reclame la TV care indeamna utilizatorii de telefoane sa-si recicleze vechiile aparate. Nu numai ca e benefic pentru mediul inconjurator, dar iti poate aduce si cativa banuti in plus.

10. Cumpara produse autohtone

Incurajeaza productia tarii tale cumparand produse autohtone. E posibil sa coste un pic mai mult, dar macar esti sigur ca ai cumparat produse naturale si sanatoase.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu