marți, 22 februarie 2011

Ce boli poti lua de la caine

  Toata lumea stie ca animalele cele mai indragite si supuse omului sunt cainii. Dar dragostea prea mare fata de caini duce la destabilizarea sanatatii stapanului. Animalelor de casa n-ar trebui sa li se permita sa doarma in pat.             Printre cele mai grave problemele medicale cauzate de ghemuirea in pat langa animalele de companie se numara boala Chagas, care poate cauza tulburari digestive sau probleme ale inimii care se pot dovedi letale.
Potrivit unei statistici , 53% din detinatorii de caini considera animalul ca un mebru al familiei, in vreme ce 56% din acestia recunosc ca dorm cu catelul in pat. 62% din detinatorii de pisici spun ca felinele dorm pe sau in acelasi pat cu stapanii iar 25% din femeile intervievate au declara ca dorm regulat alaturi de un animal de companie, in vreme ce doar 16% din barbati au raspuns afirmativ.
O solutie foarte buna ce ar diminua sansele sa va imolnaviti este  spalatul pe mani cu sapun dupa ce te-ai jucat cu animalele, precum si vizitele regulate la veterinar .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu